Friday, November 26, 2010

Drooling durian ...

alamak ...
mcm mna ni ... tengah sibuk wat kje tetiba teringat plak kat durian yg minta kak liza belika td ..
huhuh ... sedapnya la bau dia td ...
tak sabar nak tggu balik ni nak makan ...
ahaks ...
arghhh ... durian ...
by just looking at the picture one can almost smell and taste the sweet velvety flesh of the most wonderful fruit on earth ..! the texture is very soft and moist ... similar to suji cake but with the extra ummphh ~ of durian flesh ...
huhuuhu .. best tuuuu ...
tapi kan .. bila da jadi puff .. pergh .. lg kecur air liur dibuatnya ...

walau pun da berubah bentuknya ... tp masih mengekalkan texture rasa yang sama ... yummyyyy ... ni pic yg telah diambil ... menarik kan ...
nanti bole la cuba ye ...

ok ..sampai sini dulu ...

Thursday, November 25, 2010

hari yg sgt sibuk ...

huaaaaarrgghh ...
da ptg ni bru la ada masa nak post entry kat blog ni ...
almaklumlah ... aku bz sikit hr ni nak menyiapkan financial last minit client ni ...
diaorg yg hntr lambat, pastu kitaorg plak yg kena chase nak siapkan diaorg pnya ..
kalau sume clear tak pe .. ni ada nak ubah itu la ..ubah ini la .. ada yg org da comment diaorg plak tak amend ..
adusss ...
penat otak wooo ....

dalam sibuk2 tu .. smpat jga aku amik 1-2 gmbar meja aku yg semak ngan document tu ...
nak tgk?
sangat bersepah ..

filing pn tak smpt nak buat tau ..

review yg masih lg tak habis ...
tp akhirnya sume tu bjaya gak aku siapkan ...so sbb tu la aku baru dapat nak update blog aku yg tak seberapa ni ..

haaa ... tlupa plak ... dalam kelapangan yang ada td, aku sempatlah singgah ke satu blog yg aku rasa mcm best .. hehhee

kalau nak tau, ni lah blognya ... saya-nak-topup-percuma-dari-bee .. silalah singgah lawat blog ni ye .. ada macam2 contest ...

ok .. 
ada masa jmpa lagiii ...


Wednesday, November 24, 2010

Yang mana 1 ...?

yang mana satu .. 
idaman kalbu ...
waaa ... da nyayi lagu p.ramlee la plak ... hehe ..
ni nak citer sikit .. lebih tepat lg share la .. tentang perbualan 2 org makhluk ni (si A ngan si B) ..
suatu hari, si A telah menelefon si B untuk membincangkan perihal kereta yang akan dibeli oleh mereka ...
tanpa disedari, perbualan telefon tersebut telah dirakam .. antara butirnya adalah seperti berikut ~

A  :  mcm mna? da decide ke nak pakai kereta apa?
B  :  tu la .. aku suka suzuki ..
A  :  yg mana? swift ke?
B  :  xlah .. alto ..
A  :  emm..? yg mna ek? xpernah dgr pun ..
Suzuki - Alto
B  :  ish ko ni .. yg baru tu la ..
(tension kereta yg diminati tak familiar pada si A)
almaklumlah .. tu kan kereta baru ..


situasi ke-2 bila si A minta pendapat si B tentang kereta dari model yang lain plak ~
A  :  ko rasa hyundai ok tak?
B  :  erm .. ok kot ..
A  :  knpa hyundai .. bkn suzuki ..?
B  :  tgk model la .. ko nak model apa?
A  :  i10 ok?
B  :  yg mana satu ek?
Hyundai - i10
A  :   tak kan semua ko tak tau ...
(tension lagi si A)
sebenarnya si A tak tau yg si B ni meletakkan diri dia pada situasi public ..
ahaks ..

sebenarnya si B ni nak kata yg ada kereta lain yg dia tau selain alto ngan i10...
suatu hari tu , si A plak tnya si B apa kereta yg dia inginkan ~

A  :  B, ko nak pkai kereta apa?
B  :  erm .. naza
A  :  ok .. model yg mana
B  :  picanto .. dulu nma dia suria
A  :  owh .. picanto .. aku tau tu
B  :  tgk .. ckp picanto sume kenal yg mna .. tu yg aku suka ..
Naza - Picanto
A  :  bermonolog sndiri .. (patutla tak tau alto ngan i10 - hampeh je)





Saturday, November 20, 2010

Saturday 9te ..~

waalaaawei ....
lepas bosan habiskan masa kat rumah sepanjang cuti ... adik aku yg bongsu dgn lantangnya ajak abah ku pg main bowling ... dan tak semena-mena aku yang kena belanja ...

lokasinya .. Malacca International Bowling Center (MIBC) .. kat ngan MITC ..

disebabkan malam tadi aku kna belanja, jadi aku kna kalahkan semua orang ...
muahahahaha ....
nah ... tgk lah beberapa aksi yang telah berjaya dirakam malam tadi ...

 
haaaa ... ni dia rupa balingan player no. 1 (abah) ... eh.. mana bola?
 
ni plak player no. 2 (anchik) ... tgk tu ...gaya dah ada .. tp bola masuk longkang ...
ahaaa ... ni lah gaya player no. 3 (umi) ... walaupun baru first time main, tp gaya bole tahan ... berjaya gak kalahkan abah yang dah biasa main kononnya ...
  
nah .. saksikanlah ...
video
cayaaaaa laah ...
 
ahaks ... nak makan bola ke .. actually sje nak tjukkan abah kat belakang tu .. beriya gelakkan umi pnya score ... 

ehem ..... ehem ... opps ... siapa ni ...? hahahaha ... ni gaya pemain professional ...(aku lah tu) ... amacam ..? ok gak kan ..?

alamak ... knapa sampai melompat ...aiiyoo ... ni lah adik aku yg plg bongsu ..a.k.a player no.5 ... awal-awal da nampak arah mana tujunya bola tu kan ...so tak payah cakap b anyak ... hehehe ...

fuuhh ... selepas adik buat balingan terakhirnya, maka .... tadaaaa ... lihaat di paparan scoreboard tu ... siapa juara ... i'm the best .... hahaha ...bukan nak cakap bnyk ... tu pun markah main2 ... kalau betul2 lebih lg dr tu ... (ceh ....kononnya laaa ....) ...pada yg kalah, sila belanja utk raikan yg menang ...hehehe ...

lepas da penat ...tibalah masa utk bergambar ... tapi ini je yang sempat ...yang lain tak tau dah kemana diaorg pg ... 


waahh .. semua nampaknya seronok .. aku pun rasa berbaloi belanja bowling sebab aku menang ... muahahaha ... dan apa yg penting nak bgtau, masa balik dari MIBC tu .. adik aku yg suh belanja bowling tu bad mood ... sebab dia tak menang .... semua pun dok condemn dia ... tak pe dik .. next time cuba lagi ye ... tapi kak ngah belanja plak ... adik kna minta smpai dia belanja tau ... 

anyway, tu je post aku setakat ni ... jmpa lagi kat entry yg lain ...
 

Tuesday, November 16, 2010

Yea .. Raya Lagi ...

hahaha ...
sedar tak sedar ..dah nak raya lg skali da ...
hari tu raya puasa .. ni raya haji plak ...
walau pun aku amik cuti sampai hari jumaat, tapi hati ni jadi tak seronok lepas dapat tau nnt nak kna menjawab ngan org kat rumah nanti ...
adoooiiii...
pening da kepala ni nak memikir jawapan ...
sikit rasa kesal pun ada sbb mood happy nak balik raya dah bertukar plak ...
itu lah yang tak best ...
kepala ni da ligat bfikir apa jawapan yg nak disediakan nnt ...
tak bestnya la haiiii ....
arghhh ... aku da start nak tension ni ...
kawan2 dok gelak kat aku plak ..
bila jadi mcm ni, trus rasa nak cepat2 ada mesin basuh sndri ... nak ada kereta sndri ...
pastu tak payah nak menumpang mesin basuh org .. tak payah nak kna naik teksi lg ...tak payahla pening nak menjawab jga kan ...
hmmm...
apa lg yg aku bole buat ....
kna bertenang, fikir elok2 apa nak kna jawab nnt ..
ok ..
doakan sume berjalan lancar ye ...
last skali .. Selamat Hari Raya Aidiladha ..
 

Thursday, November 11, 2010

i'm back

allooo ...
alamak ... apa sudah jadi ni ....
berhabuk da blog aku ni ....
lma tul tak menulis kat sini ...
bukan apa ... tak berkesempatan ...
bz ... kononnya ...
hmm ... walaupun lama tak menulis kat sini, tp mcm tak de apa2 cerita menarik yg nak di kongsi ...
cumanya aku ni baru baik demam ...
teruk jga aku demam hari tu ... 3 kali pg klinik ...
adoooiii ....ni pn masih selesema ...tak baik2 lagi ... naik lemas da ...
ubat da habis ... penyakit masih tak baik2 ...
btw ..
sampai sini dulu la ... memandangkan tak de apa yg nak di kongsi ...
ok ... sampai btemu lg ...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...