Friday, August 12, 2011

Teambuilding (Part 2)

haaa ... lepas cerita Teambuilding (Part 1), ni ada lagi rentetan cerita-ceriti teambuilding lg ... disebabkan rasa malas nak membebel ngan panjang lebar, jadi aku biarkan gambar sahaja yg bercerita ... lalalala ...


*1- Sarapan dulu supaya ada tenaga ..
*2- Posing ngan kawan-kawan
*3- Dengar taklimat (kunun-kunun mcm tumpu perhatian je)
*4- Itulah team PINK yg hebat ..
 

*5- Taklimat keselamatan sebelum 'flying-fox' ...
 

*6- Posing .. posing .. dan posing .. padahal da kecut perut .. punyala penat nak smapai ke atas tu .. tapi pas sampai je tak sempat nak berehat dah kena tolak .. apa lagi .. "I'M FLYING ...!!!"
*7- Bila da sampai .. ketar lutut masih tak hilang .. tp sbb nampak ada cameraman .. trus posing mcm tak de apa .. chill la kan ...
   

*8- Hahah .. ni yg paling best .. actually diaorg ni semua dari BLUE team .. dengan bersusah-payahnya la tengok masing-masing merangkak bawah halangan ...
 

*9- Yg ni plak team PINK yg berusaha merentasi pelbagai halangan ...

*10- Ha ... yg ni plak hero-hero dari team PINK ... muka masing-masing semangat ... bos pun jeling-jeling je ...


*11- Dua gambar yg kat atas tu menunjukkan betapa gembiranya lepas team PINK di-announce sebagai juara ... apa lagi .. dengan aku skali melompat keriangan (mcm kanak-kanak ribena) ... hahah .. chill la ...
*12- Dua gambar yg bawah tu plak menunjukkan wajah-wajah kecewa dari BLUE team ... tpa apa pun, kitaorg tetap tak de gaduh-gaduh tau ...


*13- Posing-memosing dah menamg jadi wajibla .. tu yang pantang nampak cameraman, ada je nak menyelit ..
*14- Gambar-gambar yg tengah tu masa geng2 lelaki tengok football match "Malaysia vs Singapore" .. 


*15- Hari ke-3 (last day) .. berkumpul dulu utk sesi bergambar ... aktiviti diteruskan ngan berjalan ke tempat paintball yg terletak kat kawasan berhampiran ..
*16- Wajah-wajah wira dan wirawati yang penuh ngan semangat juang .. ecehhh ...


*17- Face mask and marker yg akan digunakan masa peperangan nanti ..
*18- Tapi smlm tu kenalah dengar taklimat dari 'marshal' tentang peraturan-peraturan permainan ..
*19- Setiap org wajip berpakaian lengkap untuk permainan ni .. kalau tak batal la jawabnya .. maka dengan ini semua kena ada dalam kumpulan masing-masing dan bila semua ahli dah cukup, baru la bole amik marker masing-masing .. aku tgh dok tengok mana satu yg paling best nak guna (padahal sama jek)


*20- Begitulah aksi hero dan heroin semasa di medan perang ... beriya je masing-masing ... hahaha ...


*21- Group photo - PINK + BLUE team .. chill lah ..
*22- Team PINK ngan bendera merah yang telah kami perjuangkan untuk mendapatkannya ...
*23- Bajet sorang heroin di antara 3 orang hero yg tak berapa nak macho ... heheh .. chill lah ...
*24- Hero-hero kaki posing ... ngan Mr. Incredibles bergambar kenang-kenangan bersama bos besar tuuu ...


*25- Sesi menjawab kuiz penentu selepas mata kumpulan kami sama ngan kumpulan 'Green Lantern' dan terbuktilah kehebatan kumpulan kami selepas berjaya menyiapkan puzzle yg diberikan dgn pantas ...
*26- Maka bertepuklah kegembiraan dan kami peroleh hamper yg besar untuk kemenangan tu ..


*27- Macam biasalah ... sebelum bersurai ada la majlis penyampaian sijil penyertaan kepada semua peserta ..
*28- Menyanyi sambil posing ... chill la ....
Maka berakhirlah sudah aktiviti teambuilding yang tersangatlah happening ... best woooo ...

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...