Friday, December 31, 2010

Happy New Year

Happy New Year Wallpapers

As you know that 2day is d last day of d year 2010, I wanna thank d special people, who touched my life with their concern & made my life more meaningful .. u r 1 of them. Thank you 4 your contribution 2 my life ...
May almighty ALLAH continue 2 give you abundant blessing & happiness in d coming years too ...

For last year's words belong to last year's language
And next year's words await another voice.
And to make an end is to make a beginning.

~~ Happy New Year ~~

 

Sunday, December 19, 2010

tanggal 18 December 2010

urmmm ..
akhirnya penantian bertemu penyudahnya ...
kenapa?
hari yg ditunggu dah tiba ...
hari apa yg aku maksudkan tu ye?
hari di mana aku akan menandatangani perjanjian jual beli ...
huhuhu ... tpi apa plak yg dibeli ..?


ahaaa ... inilah yg aku maksudkan ...
dengan perlahan2 dan berhati2 aku tandatangan agreement jual beli kereta ..
macam tak percaya je aku skrg da ada kereta sendiri ..
excited ..? tak juga .. 
tapi aku puas .. titik peluh hasil usaha aku ..


MBY 8579 ... itulah nombor yg didaftarkan utk kereta aku ..
thanks to my mom and my dad sebab bagi aku sokongan ...
luv uols ...


video


Saturday, December 11, 2010

'PEACE CONTEST' by EZAN IDMA

hehehe ...
perjuanganku di medan peperiksaan da selesai ..
tp aku tak harapkan banyak pun .. cukup la kalau lulus ..
boleh tahan pedas2 panas gitu soalannya ...
huhuhu ... 
btw, aku telah di 'tag' oleh cik zanna .. hehehe .. tak sangka sungguh ..
thanks zanna .. 
hmm cakap pasal peace ni aku pn tak byk gambar peace .. tengah aku selongkar2 folder gambar terjumpa plak 1 gambar ni .. mujur ada .. bole la join contest EZAN IDMA ni .. nampak macam menarik .. sje nak cuba nasib .. mana tau kalau bertuah kan ...
pada sesiapa yg bminat ,jom kita tinjau syarat2nya:

1. mcm biase la. follow la belog ini. kalo tak follow pon takpe. tp tertinggal berita terkini hiburan tersangsi jgn mara! kalo follow, lain kali korg buat contest bole la i follow korg pulaks! 

2. mesti ade blog dan berstatus warganegara MALAYSIA. (blogger only) 

3. letak banner contest ini di entry anda dan di sidebar berlink kan belog ini. 

7. tag kan kengkawan anda juga blogger seramai 3 org. atau 30 org. kah kah kah 

8. suda join tinggalkan komen anda pade entry ini supaye senang saye nak g kat belog anda. and tengok anda peace smbil peace balik kat anda! 

9. tarikh tutup pade 01 january 2011 okey. 

10. hadiah? mystery gift from EZAN IDMA. jengjengjeng

mudah je kan ..?
hmmm .. ni lah dia .. budak kecik ngan peace ..


dan .. kawan yg nak di tag ialah :
~~~ Selesai ~~~

Thursday, December 9, 2010

stdy weih ...

huh ...
dalam bberapa hr ni .. aku disibukkan ngan aktiviti belajar ..
iyela .. byk topik nak kna cover sblum aku masuk ke medan peperiksaan sabtu ni ..
apa pn, aku masih dapat jga meluangkan sikit waktu utk ngeblog ..
kalau asik stdy je pun tension jga .. take 10 utk menconteng sikit blog aku yg tak de pape ni ..
skrg aku da bca dr day 5-7 nyer topics .. pastu da baca sikit kat day 8 ..
dgr mcm da byk yg aku stdy .. tp sebenarnya aku blum sentuh apa2 pasal zakat ..
fuh .. tax ni pun da cukup buat aku bpeluh+stress ...
huhu ...
okla .. sampai sini dulu la ..
nak merepek apa lg pn aku tak de idea ..
huhuhu ..pas ni masa utk fokus .. fokus .. dan fokus ...

Wednesday, December 8, 2010

Sosej & Telur hancur ..

waahh .. bgn pg2 ni trus terfikir mcm nak buat sarapan ...
mimpi apa ye ..?
hehe .. bukan apa, cumanya mlm td aku sempatlah tgk2 buku resepi kat rumah tu ..
ada la ajar resepi2 mudah utk hidangan hjg minggu ..
tengah aku selak2 majalah tu, trus mata ni tertangkap pada 1 menu ni..
haha .. nak tau menu apa ..?
menu sarapan pagi "sosej & telur hancur .." menarik kan? ala2 western gitu ..
jd kat sini aku nak share lah resepinya .. kalau ada bahan + masa, bole la cuba ye .. 
Bahan2
3 batang sosej ayam (potong kecil)
2 biji telur (pukul sedikit)
1 pokok kecil brokoli (potong kecil)
1 labu bawang besar (dicincang)
2 biji tomato (potong dadu)
2 biji cili merah (buang biji & hiris nipis)
1 sudu besar minyak
garam secukupnya
cili sos
sos mayonis/thousand island
roti bun sosej (belah tengah)

Cara2
1. Panaskan minyak dan masukkan bawang besar.
2. Masukkan sosej, brokoli dan cili dan digaul rata.
3. Masukkan telur dan biarkan keras sebentar.  Kacau supaya rata.
4. Angkat dan masukkan dalam roti bun sosej.
5. Hidangkan dengan sos cili dan sos mayonis/thousand island.

*nak lg sedap, bole letak cheese .. mmmmm ...

Haaa .. amacam? senang je kan ..? da tghri ni rasa lapar la plak tgk gambar tu kan ... 

apa pun aku ucapkan selamat mencuba ..

Monday, December 6, 2010

Berus Gigi

bertemu kembali kali ini ngan cerita tentang berus gigi ...
tak de apa pun yg menarik, cuma aku kadang2 pelik ngan org yg mcm tak peduli yg org sekeliling tak senang ngan bau mulut dari org tu ...
bukan nak cakap apa la, tp apa la salahnya kalau rajinkan diri ngan memberus gigi .. tak payah amik masa yg lma pun, cukup 2-3 minit utk sekali sesi pun jadi la ...
terutama org yg merokok .. baunya ... adusss ... bole buat aku pengsan ..
PILIH berus gigi yang bersesuaian dan dapat membersih gigi, gusi, lidah dan keseluruhan mulut dengan berkesan.
bukannya apa ... kebersihan mulut yang baik menyumbang kepada penambahbaikan kesihatan dan peningkatan kualiti hidup .. memberus gigi ni jga dapat membantu membersihkan sisa makanan dan plak gigi serta mencegah kerosakan (karies gigi), penyakit gusi (periodontium) dan mengelakkan nafas berbau (halitosis).. macam mna nak lancar urusan kalau org kurang senang ngan bau mulut kita kan ... kesimpulannya di sini, rajin2 la berus gigi .. senyuman menawan, bau mulut pun xde ..
mana aku tau sume ni .. ? mmgla aku ni bukan dentist, tp rajin2 la membaca ...bukan nya susah pun nak cari bahan bacaan skrg ni .. tnya je kat uncle Google tu .. sume dia bole jawab .. jadi, luangkan sikit masa utk menjaga kebersihan gigi kita ... jangan malas2 ye ...

Friday, December 3, 2010

Jumaat yg best ..

aahhh ...
pagi yang nyaman ....
bangun pagi ni terasa segar ... rasa berkobar2 nak datang kje ..
sempatla jga aku menapau nasi campur pagi ...
apa ..?
Juadah sarapan pagi
tak pcaya pagi2 aku da mkn nasi campur tau ..
pas tapau, masuk ofis .. alangkah seronoknya rasa bila tgk lampu department aku masih belum terpasang ..
itu petanda baik ... bermakna bos aku mungkin lambat atau dia cuti hr ni ...
hahaha ..
bila aku jalan menuju ke department .. wah ... betul tekaan aku ...
so aku harap hari ni akan berlalu dengan aman, tenang dan tenteram ...
so, tghr ni aku da beberapa org colleague dah mengatur rancangan nak g jalan2 cuci mata di mid valley ..
fuuhh .. heaven ....
rasanya cukup sampai sini dulu ..
nnt kalau ada apa2 aku update lg ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...