Saturday, October 30, 2010

M4D9

huhuhu ....
hujan plak pg ni ...
kalau sambung tido best lagi ni ...
tp ... alamak ... kna pg kelas la ... huh ...
dah bangun pagi ... jemur baju yg basuh mlm td ...siap2 utk g kelas ...
sarapan dulu ... roti bakar ngan nescafe panas ...
cukupla utk alas perut sblm g kelas ...
hari ni ada M4D9 - Zakat and Tax Planning ...
mujur kelas hr ni tak byk teori ... sebab ada calculation yg mbuatkan kelas jadi lagi menarik ...
belajar how to avoid tax ... hahaha ... interesting ..
rugi pada siapa yg tak attend hr pnya kelas ... da nama pn Tax Planning kan ...
huhu ... skrg waktu lunch ... so curi masa utk msukkan entry kat blog ni smbl baca paper ...
petang ni ada kelas lg ...
apa lg ye ...
hmmm ...

Friday, October 29, 2010

Surat .. surat ..

aarrgghh ...

pagi2 hr ni da ada org yang sakitkan hati aku ...
yela .. cuba bayang kan mula2 nak suh aku draft e-mail nak reply kat client .. ok .. aku draft ..
pastu nak bg nampak proper sikit, suh plak aku buat surat .. ok.. aku buat ...hntr kat client ...
then tak sampai 10 minit pas forward hardcopy surat tu client tu call .. nk minta provide methodology plak ...
tak pasal2 aku kna cari annual report utk buat stock screening ... benci ... then da find out sume tu tak exceed benchmank .. aaiiyyoookk ... so mcm mna.. ??
aku pun bgtau bos pasal ni ... dia pun call la pihak yg sepatutnya utk clarify knapa security tu delisted from the list of ___
hadoooiii ... then aku kna plak buat surat baru utk include findings tu ...

~selepas 10 minit~

ok surat da siap ... da hntr pda client ...
guess what ... client tu call  lg nak minta include plak general methodology ... diaorg ni tak baca buku ke apa ...
bnda tu sume da clearly stated dlm buku kecik tu .. kalau tak de aku bole bagi free of charge ...
tak pasal2 aku kna buat surat baru semata2 nak include bnda yg da ada dlm buku ... 
diaorg yg nak senang, aku plak yg kna bsusah payah ...
huh ...
kalau ada 10 client yg perangai macam ni jawabnya mmg lg la cepat aku berhenti kje ...
menyusahkan betul ... ni namanya da bg betis nak peha ...
melebih2 plak diaorg ...
nak makan, org da tlg hidang ... tu pun rasa tak cukup, tlg la plak isi dlm pggan .. pun masih tak bole nak makan ... terpaksa la suapkan ... haaaa ... mcm tu la diibaratkan ...

hati kalau da sakit ni mcm2 la kan ..
sebelum aku meleret2 lg ... baik berhenti dulu ...

ok .. nnt aku tulis lagi ... 
 

Thursday, October 28, 2010

Sekitar Signing Ceremony

yes ..
hr ni bru dapat tgk gambar2 sekitar Signing Ceremony hari tu ..
gambar aku tak banyak, tapi cukupla utk bgtau yang aku pun ada kat tempat kejadian masa tu ...
gambar ni menunjukkan pemandangan dari depan dewan tempat di mana akan berlangsungnya signing ceremony tuu ... warna orange2 gitu ... aauuww ...

 nilah dua orang peneraju utama yg memastikan majlis berjalan lancar .. dari kiri ZMZ ngan KA ... eh .. sebenarnya ada sorang lg ...tp mana dia ye ...

owh ... di sini rupanya bos kita ni ... tgh melayan guests ...

 
ni masa baru sampai .. nak tunjuk kat ust nasir tempat duduk dia masa dalam majlis nanti .. tgk tuu..beriya bg penerangan .. ust pun khusyuk dengar ...

 
ni plak masa nak sambut ketibaan para VVIP ..semua berjalan ngan lancar walaupun sebenarnya sebelum majlis, penat gak nak mengingat muka VVIP tu .. bukan apa, cuma takut tertukar orang je ...hehehe ... 

 
haaa... ni plak masa majlis tandatangan .. atas pentas ni tau ... ceh .. sje nak bgtau yg aku ni kna jadi blotter girl ... nasb tak lupa nak blotter pas diaorg tu sign agreement ..sebelah aku tu org besar dri Maldives .. waah besarnya ...

 
hmmm .. yg ni plak masa semua tetamu ngah menjamu selera, kitaorg menjamu mata ngan tgk album gambar utk program Venture Capital ... semua mcm tgh posing je bila nampak camera-man datang ... and ... inilah hasilnya ....

tak cukup ngan gambar2 ni .. ada la gambar rakan2 seperjuangan yang lain yang turut sama terlibat utk menjayakan event ni ... antaranya seperti di bawah ni :
 
tu .. tgk tu kak pit tgh bz nak distribute goody bag kat para media yg datang utk majlis tu .. tapi jap lg dia hilang ... rupanya dia kna lari ke holding room buat2 pengsan kat situ .. actually nak cop bilik je supaya tak de org lain masuk bilik tu sebab bilik tu nnti nak gna utk press conference .. thanks to kak pit ..

 
hmm... kak yani pun actually jga registration jga.. sma mcm kak pit ...tp masa ni kak pit da g mana tah tak tau la dia ... ladies kot ...
eh .. harap korang tak kisah ye aku masukkan gambar anda kat blog ni ye ...

well, pas habis event, tibala masa utk makan...tak dapat makan kat hotel ... huhuhu... mujur en razli belanja semua secretariat makan kat Selera Sunda, KLCC ... best .. mkn udang besar2 ... ikan pun ada ...pekena ngan starfruit juice ... pergh ...memang best ...
pastu balik ofis, dalam kereta semua da senyap .. sbb masing2 da kekenyangan ...bila da kenyang tu ...mata mula la nk terlelap je ... huh ..

ok lah ... cukup dulu smpai sini ... sampai bjumpa lagi ...
bila?
hmm .. tggu je ye ...
 

Wednesday, October 27, 2010

huh ...

The office is not a place for fun, it’s a place to work.  But let’s be honest, all work and no play makes us very grumpy all day.  Sigh ...

In the office, we have several usual phrases of the day:
“Where is that report?!!”

“Who jammed the photostat machine?”

“There’s no more toilet paper!!”

But our favourite of all:
“What’s for lunch??”
aduhh ...
hr ni mood tak berapa baik ...
walaupun bos kecik tak de, tp knpa rasa tak best ...
kepala plak sakit ...
nyut .. nyut ... bdenyut2 la plak ...
Lunch hour; the hour of fun and goss.
walaupun da tengah hari, dan memang waktu lunch pun aku tak de selera nak makan ...
huh (sigh) ..
tp td masa orang lain sibuk cari makan, aku plak sibuk kat gerai oppss .. actually kedai tudung ...
nah .. sekali ada plak hasil tangkapannya ...
padahal tak tau bila masanya nak bgaya ngan tudung2 tu ... tunjuk plak kat member2 yg lain ... nak bg jeles la konon ...
dah nama pun perempuan ... nampak yg berkenan trus nk beli ... pastu br tfikir bila masa yg sesuai utk bgya .. teruk betul kan ...
habis lunch break td .. trus masuk ofis, tp mcm ni la ..
melayan sakit kpla yg tak hilang2 lg ni ...
huhu ...
cukup dulu smpai sini ...
nnt bila ada idea bleh tulis lagi ... 
ok ..daaaa ...
 

Tuesday, October 26, 2010

GIFF ..

yeah ...
hari ni kelihatannya semua org tengah bersiap utk pegi ke GIFF ...
apa yang tak bestnya ialah aku tak de baju cantik nak pakai g sana ...
apa tak nya, dahlah kna jd blotter girl ... menci ...
huhuhu ... harap bnda ni cepat la berakhir ...
cek .. cek ..
bos da bising2 tnya checklist barang yg nak di bawa ke sana nnt ..
kecoh je ..
huhu .. ok la ...
till then ....
  

Monday, October 25, 2010

Saya Budak Baru Balajar

hai ...
best rupenye edit2 blog ni...
tp leh thn penat la ...
yela sy bdk bru blaja...hehe...

byk benda lg yg x tau ...so kna la blaja..
ntah bpe kali aku tkr background blog ni..
lepas 1 pstu 1 aku tukar... smpi puas hti ...
so last skali ni la hasilnye hikhik....

ha kat entry tepi2 tu...
mula2 aku xtau cmne nk wat...
yela pelik gak npe org lain leh wat tp aku.....
ah ... mesti kna blaja ni (kata hti aku)...
nasib ada pakcik google yg mmg serba tau tu ...
so dgn berkat dan usaha beberapa jam tadi...
akhirnye aku berjaya jgk....
hepi sgt2....

ok la smpi sni dulu ...

hallooo ...

hai ...
ari ni aku bru mula nk berblogging..so akhirnya aku berjaya wujudkan blog ni ...
da lama berangan sbnrnya nk ada blog sndri ... asik baca blog orang je ...
so for the 1st time, ni je la entry aku...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...