Friday, October 29, 2010

Surat .. surat ..

aarrgghh ...

pagi2 hr ni da ada org yang sakitkan hati aku ...
yela .. cuba bayang kan mula2 nak suh aku draft e-mail nak reply kat client .. ok .. aku draft ..
pastu nak bg nampak proper sikit, suh plak aku buat surat .. ok.. aku buat ...hntr kat client ...
then tak sampai 10 minit pas forward hardcopy surat tu client tu call .. nk minta provide methodology plak ...
tak pasal2 aku kna cari annual report utk buat stock screening ... benci ... then da find out sume tu tak exceed benchmank .. aaiiyyoookk ... so mcm mna.. ??
aku pun bgtau bos pasal ni ... dia pun call la pihak yg sepatutnya utk clarify knapa security tu delisted from the list of ___
hadoooiii ... then aku kna plak buat surat baru utk include findings tu ...

~selepas 10 minit~

ok surat da siap ... da hntr pda client ...
guess what ... client tu call  lg nak minta include plak general methodology ... diaorg ni tak baca buku ke apa ...
bnda tu sume da clearly stated dlm buku kecik tu .. kalau tak de aku bole bagi free of charge ...
tak pasal2 aku kna buat surat baru semata2 nak include bnda yg da ada dlm buku ... 
diaorg yg nak senang, aku plak yg kna bsusah payah ...
huh ...
kalau ada 10 client yg perangai macam ni jawabnya mmg lg la cepat aku berhenti kje ...
menyusahkan betul ... ni namanya da bg betis nak peha ...
melebih2 plak diaorg ...
nak makan, org da tlg hidang ... tu pun rasa tak cukup, tlg la plak isi dlm pggan .. pun masih tak bole nak makan ... terpaksa la suapkan ... haaaa ... mcm tu la diibaratkan ...

hati kalau da sakit ni mcm2 la kan ..
sebelum aku meleret2 lg ... baik berhenti dulu ...

ok .. nnt aku tulis lagi ... 
 

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...