Wednesday, November 24, 2010

Yang mana 1 ...?

yang mana satu .. 
idaman kalbu ...
waaa ... da nyayi lagu p.ramlee la plak ... hehe ..
ni nak citer sikit .. lebih tepat lg share la .. tentang perbualan 2 org makhluk ni (si A ngan si B) ..
suatu hari, si A telah menelefon si B untuk membincangkan perihal kereta yang akan dibeli oleh mereka ...
tanpa disedari, perbualan telefon tersebut telah dirakam .. antara butirnya adalah seperti berikut ~

A  :  mcm mna? da decide ke nak pakai kereta apa?
B  :  tu la .. aku suka suzuki ..
A  :  yg mana? swift ke?
B  :  xlah .. alto ..
A  :  emm..? yg mna ek? xpernah dgr pun ..
Suzuki - Alto
B  :  ish ko ni .. yg baru tu la ..
(tension kereta yg diminati tak familiar pada si A)
almaklumlah .. tu kan kereta baru ..


situasi ke-2 bila si A minta pendapat si B tentang kereta dari model yang lain plak ~
A  :  ko rasa hyundai ok tak?
B  :  erm .. ok kot ..
A  :  knpa hyundai .. bkn suzuki ..?
B  :  tgk model la .. ko nak model apa?
A  :  i10 ok?
B  :  yg mana satu ek?
Hyundai - i10
A  :   tak kan semua ko tak tau ...
(tension lagi si A)
sebenarnya si A tak tau yg si B ni meletakkan diri dia pada situasi public ..
ahaks ..

sebenarnya si B ni nak kata yg ada kereta lain yg dia tau selain alto ngan i10...
suatu hari tu , si A plak tnya si B apa kereta yg dia inginkan ~

A  :  B, ko nak pkai kereta apa?
B  :  erm .. naza
A  :  ok .. model yg mana
B  :  picanto .. dulu nma dia suria
A  :  owh .. picanto .. aku tau tu
B  :  tgk .. ckp picanto sume kenal yg mna .. tu yg aku suka ..
Naza - Picanto
A  :  bermonolog sndiri .. (patutla tak tau alto ngan i10 - hampeh je)





moral of the story .. si B ni sbnrnya nak kata semua org kenal picanto compared to others ..jadi dia nak pengaruh si A utk beli picanto jga ...

ntah apa2 ... 

1 comments:

akuSYAZA ™ said...

dh x tau nk plh yg mne ke...

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...