Friday, January 14, 2011

ini macam pnya orang pn ada ka ...??

huh ..
pagi ni ... seperti pagi2 yg lain, aku terpaksa beratur dan bersesak2 utk masuk ke dalam LRT ..
disebabkan hr ni aku rasa kurang sihat, dr rumah aku dah berharap adala org yg sudi nak bg aku tpt duduk masa dlm LRT tu nnt ...
tut ... tut ... tut ...
pintu LRT terbuka dan dgn tak membuang masa, aku pun masuk ...
tut .. tut ... tut ...
pintu tertutup .. mata ni masih mencari kalau 2 ada ruang yg boleh memuatkan badan aku yg kecik ni ..
hah .. kat situ ada ... dalam keadaan tren yg bergerak tu aku perlahan2 bjalan utk mendapatkan tempat ..
nak dijadikan cerita .. adala seorg nyonya (dlm lingkungan umur 30-an) duduk sambil matanya terpejam dan berpeluk tubuh .. di sebelahnya ada 1 beg galas yg agak2 kalau beg tu dialihkan mmg muat utk aku duduk .. aku pn dgn tak segan silunya bertanyakan kat nyonya tu "can i sit here?"
dengan muka sombong dan mata yg masih terpejam dia menggelengkan kepalanya ... ahh ..  dia tak dengar jelas soalanaku tu .. aku tnya skali lg .. "excuse me.  can i sit here?" .. kali ni dia buka sikit matanya dan masih menggelengkan kepala ..
aduhh .. aku mula rasa nak tinggikan suara .. tp aku masih boleh bersabar .. mgkin dia tggu kawan di stesen berikutnya .. tp bila tren sampai kat masjid jamek, dan tempat aku turun, mmg tak ada sesiapa yg duduk sebelah nyonya tu melainkan begnya .. punyalah marah aku masa tu .. dhlah aku kurang sihat .. tak kan nak tggu smpai pengsan kot bru dapat duduk kan ...??
apalah salahnya kalau dipangku beg tu .. tempat tu utk diduduk tu bukan tempat utk letak beg .. dan muka sombong tu yg buat aku rasa mcm nak cepu skali muka nyonya tu .. sangat kurang ajar.
walaupun bukan dgn tutur kata, tp body language tu pun dah cukup menunjukkan sikap kurang ajar .. dahlah tak ada tolak ansur ... ini macam pnya org pn ada kaa ...
bengang betul aku .. pagi2 dah nak spoil kan mood aku ...
hmm .. dr trus nak igt kat nyonya tu .. baik aku blogwalking ..
jmpa lg nanti ...


2 comments:

Mr. Swift said...

Hyee! Singgah sini lepak-lepak jap tadi dan ohh polo anda!
Heyy btw lawa blog and happy blogging! And happy new year 2011! Sempat lagi kan? :)

Psst! : Bloggis Comel Buat Perkara Tak Patut Jangan Tiru!

Red Cewy said...

thanks Mr. Swift

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...